Pubers Zeeuws-Vlaanderen pas om 9.00 uur naar school

Na de zomervakantie beginnen alle middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen waarschijnlijk pas om 9.00 uur. Het schoolbestuur heeft de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad voorgesteld het eerste lesuur later te laten beginnen.

Lees verder

Zes weken in de Noorse sneeuw onder schooltijd, is dat een goed idee?

Onder schooltijd zes weken naar Noorwegen, voor skilessen en kampeeravonturen in de sneeuw. Vijftien Nederlandse havo- en vwo-leerlingen doen momenteel mee met deze ‘leerreis’, die bijna 4.000 euro per leerling kost. Is het een goed idee om zo’n lange en dure reis aan te bieden vlak voor het eindexamen? 'Wij promoten dit niet, maar ondersteunen leerlingen die dit willen’.

Lees verder

Leraren van het Jaar 2019 bekend

Na maanden voorbereiding en selectie zijn zaterdag 26 januari de vier leraren van het jaar 2019 bekendgemaakt op de NOT in Utrecht. De 12 genomineerden werden gekozen uit een voorselectie van 40 voorgedragen leraren.

Lees verder

Met Alle Respect! is dé plek voor inspiratie, oefening en verdieping over sociale veiligheid in het onderwijs

Ontmoet en ga in gesprek met andere onderwijsprofessionals die zich net als u inzetten voor een sociaal veilig schoolklimaat. Laat u inspireren door deskundige sprekers met ondersteuning van acteurs. Volg leerzame workshops en ontmoet collega’s bij de verhalentafels en op het kennisplein.

Lees verder

Scholenstrijd: Meer dan alleen maar proefjes doen op open dag

Het is de maand van de open dagen in scholenland en dat gaat er tegenwoordig anders aan toe dan voorheen. Met bloggers, vloggers en zelfs eigen soapseries trachten scholen voor voortgezet onderwijs toekomstige brugklassers voor zich te winnen. Met succes. Het AD nam een kijkje op twee vooruitstrevende Haagse scholen.

Lees verder

Onderwijsassistent geschorst na opstootje met leerling: ‘Ik pakte hem bij zijn nekvel’

Nog een paar weken zou onderwijsassistent Keeman werken. Maar die laatste werkdag zit hij thuis. Geschorst. Omdat hij een leerling die een kruk naar hem gooide en zijn moeder uitschold, bij zijn nekvel pakte.De volgende dag wilde ik dat die jongen voor de les zijn excuses zou aanbieden. Dat zei ik tegen de vakdocent, maar die zei dat hij daar niet aan ging beginnen.

Lees verder

Lauwerscollege wint Friese Onderwijsprijs

Het Lauwerscollege uit Buitenpost en de 4 scholen van het project Greidhoeke goes Onderwijs zijn de winnaars van de Friese Onderwijsprijs. Gedeputeerde Sietske Poepjes reikte op 25 januari de prijs uit in het provinciehuis in Leeuwarden. De prijs is ingesteld om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs onder de aandacht te brengen.

Lees verder

Er is zoveel meer dan predicaat excellent

Dé manier om leerlingen aan te trekken, innovatief te blijven, voorop te lopen. Dat houdt het predicaat excellent in, sinds 2012 uitgegeven door de Onderwijsinspectie. In de regio Haaglanden lijkt er nauwelijks nog interesse voor deze eretitel.'Het feit dat mijn school een 100 procent score heeft van leerlingen en ouders op het gebied van veiligheid bijv. vind ik minstens zo belangrijk.

Lees verder

Slob ziet maatregelen voor onafhankelijk toezicht passend onderwijs als ‘een goede inzet’

Minister Slob vindt de maatregelen van de PO-Raad en VO-raad voor onafhankelijk(er) toezicht bij samenwerkingsverbanden 'een goede inzet'. Wel wil hij nadere afspraken maken over het tijdspad waarbinnen resultaten moeten zijn behaald en over de wijze van monitoring.

Lees verder
Ouder